Wat een uitvinding: een klein koffertje voor je handbagage. Waar je vroeger voor je reis gewoon altijd een koffer incheckte is dat tegenwoordig niet meer altijd het geval. Je kunt nu ook tickets kopen zonder ruimbagage.


83 artikelen  Voor een citytrip, korte business trip of andere korte reis is dit ideaal. Een klein handbagage koffertje of tas is dan al gauw genoeg. Hierbij moet je wel goed letten op de afmetingen en het gewicht. Wij adviseren je hier graag over. Hieronder kun je al vast wat inspiratie op doen en wat tips lezen.

Waar moet je op letten bij een handbagage koffer?

Allereerst moet je letten op de afmetingen en het gewicht van je handbagage. Dit is bij elke vliegtuigmaatschappij anders. Voor het gemak hebben we hieronder de handbagage afmetingen van KLM, Transavia, Ryanair en Easyjet gezet, een aantal van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen voor vluchten van en naar Nederland.

Maatschappij
Klasse
Hoogte
Breedte
Diepte
Gewicht
KLM
Economy
55 cm
35 cm
25 cm
12 kg
KLM
Business
55 cm
35 cm
25 cm
18 kg
Transavia
Alle
55 cm
40 cm
25 cm
10 kg
Ryanair
Alle
55 cm
40 cm
23 cm
10 kg
Easyjet
Easyjet
50 cm
40 cm
20 cm
Onbeperkt


Vloeistoffen in de handbagage?

Een veel gestelde vraag wat betreft handbagage gaat over het meebrengen van vloeistoffen. Wat mag je nou wel en niet meenemen het vliegtuig in? Wij hebben deze handige vuistregels voor je opgesomd.

  • Je mag maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen.
  • Verpakkingen mogen niet groter dan 100 milliliter zijn.
  • Alle vloeistoffen moet je verpakken in een apart doorzichtig dichtgemaakt toilettasje.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Zo gelden de regels niet voor babyvoeding en bepaalde medicijnen en dieetvoeding die je wilt gebruiken tijdens de vlucht. Let er op dat je hier documentatie voor nodig hebt ter bewijs.

Neem aan de rechterzijde gerust contact met ons op als je vragen hebt.