Wie zegt dat mannen tegenwoordig geen tassen mogen dragen? De heren aktetas is tegenwoordig weer helemaal populair, waardoor het voor mannen niet raar meer is om met een tas te lopen. Zeg nou zelf, mannen zien er toch zakelijker uit met een leren tas? Door te kiezen voor een mooie heren aktetas kom je altijd goed voor de dag. Onze tassen zijn stijlvol en je kunt er al jouw belangrijke documenten in kwijt. Bij Talens Groningen vind je bovendien de beste merken voor de mooiste prijzen!

97 artikelen  De oorsprong van de heren aktetas

De heren aktetas is misschien wel één van de oudste soorten tassen ter wereld. Al in de veertiende eeuw gebruikte men zulke tassen om waardevolle spullen in te vervoeren. In 1826 werd de tas vernieuwd, waardoor het voor het eerst een ijzeren frame kreeg. Hiermee werd de aktetas aanzienlijk steviger en kon men er meer spullen in vervoeren. Jaren later volgende zelfs varianten met een ovale bovenkant. De naam aktetas is afgeleid van het feit dat advocaten deze tassen vaak gebruikten om aktes in te stoppen die naar het gerechtshof gebracht moesten worden. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, waardoor een heren aktetas inmiddels door iedereen in het zakelijk leven wordt gebruikt. Niet zo gek aangezien deze tas een luxe en comfortabele uitstraling heeft.

Waar let je op bij het kiezen van een aktetas?

 • Design
  Kies je voor een aktetas met een zakelijke uitstraling of zoek je er één voor alledaags gebruik? Het design van de tas maakt hierin het verschil.
 • Grootte van het binnenvak
  Ga je de tas gebruiken voor het opbergen van je laptop en een boel andere spullen? Dan is het belangrijk dat het binnenvak niet te klein is.
 • Verschillende compartimenten
  Het binnenvak is het belangrijkste, maar wat extra kleinere compartimenten voor andere spulletjes zijn ook reuzehandig. Sommige heren aktetassen hebben zelf een compartiment speciaal bedoeld voor je laptop.
 • Materiaal
  Zeg je heren aktetas, dan zeg je leer. Aktetassen staan bekend om hun prachtige leren materiaal. Stijlvol, klassiek en extreem duurzaam.
 • Comfortabele schouderriem
  Dit geldt alleen als je op zoek bent naar een schoudertas. De klassieke aktetas heeft geen schouderriem. Wel heeft die variant een stevig handvat nodig.
 • Vochtbestendigheid
  In een heren aktetas stop je belangrijke spullen. Belangrijke spullen wil je natuurlijk niet nat laten worden en daarom is een vochtbestendige tas een must.

Heren aktetas bij Talens Groningen

Heb je een beeld in je hoofd zitten van de geschikte heren aktetas? Kom dan naar Talens Groningen en leg jouw wensen voor aan onze specialisten. Samen met jou gaan zij dan op zoek naar verschillende geschikte tassen. Aan de hand hiervan kan je alle voorgestelde aktetassen gaan bekijken en voelen. Bevalt het materiaal en is de tas groot genoeg? Dan kan je direct jouw heren aktetas bij ons kopen. Na de aanschaf geven onze specialisten je graag nog advies over hoe je de desbetreffende tas het beste kan onderhouden. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Met zoveel voordelen wordt een aktetas kopen bij Talens Groningen wel heel aantrekkelijk!