Aktetassen zijn praktisch en tijdloos. Het is daarom ook een onmisbaar item voor zowel dames als heren. Met een mooie leren aktetas kom je altijd goed voor de dag. Onze tassen zijn stijlvol en je kunt er al jouw belangrijke documenten in kwijt. Bij Talens vind je bovendien de beste merken voor de mooiste prijzen.

131 artikelen  De aktetas is misschien wel één van de oudste soorten tassen ter wereld. Al in de veertiende eeuw gebruikte men zulke tassen om waardevolle spullen in te vervoeren. In 1826 werd voor het eerst een ijzeren frame gebruikt voor een aktetas, waarna later varianten met een ovale bovenkant volgden. De naam “aktetas” is afgeleid van het feit dat advocaten deze tassen vaak gebruikten om aktes in te stoppen die naar het gerechtshof gebracht moesten worden.

Waar let je op bij het kiezen van een aktetas?

  • Design. Kies je voor een aktetas met een zakelijke uitstraling of zoek je er één voor alledaags gebruik? Het design van de tas maakt hierin het verschil.
  • Grootte van het binnenvak. Ga je de tas gebruiken voor het opbergen van je laptop en een boel andere spullen, dan is het belangrijk dat het binnenvak niet te klein is.
  • Verschillende compartimenten. Het binnenvak is het belangrijkste, maar wat extra kleinere compartimenten voor andere spulletjes zijn ook reuzehandig. Sommige aktetassen hebben zelf een compartiment speciaal bedoeld voor je laptop.
  • Materiaal. Zeg je aktetas, dan zeg je leer. Aktetassen staan bekend om hun prachtige leren materiaal. Stijlvol, klassiek en extreem duurzaam.
  • Comfortabele schouderriem. Dit geldt alleen als je op zoek bent naar een schoudertas. De klassieke aktetas heeft geen schouderriem. Wel heeft die variant een stevig handvat nodig.
  • Vochtbestendigheid. In een aktetas stop je belangrijke spullen. Belangrijke spullen wil je natuurlijk niet nat laten worden en daarom is een vochtbestendige tas een must.