Portemonnees zijn er in veel verschillende maten, kleuren, materialen en groottes. Geef jij de voorkeur aan een kleine portemonnee voor alleen wat contant geld en pasjes? Of houd je van grote exemplaren waar zelfs je telefoon in past? Bekijk alvast de onderstaande foto’s en mocht je iets speciaals zoeken, vraag het ons dan gerust.

371 artikelen  Portemonnee of portefeuille?

Net zoals tassen zijn portemonnees er in verschillende soorten. In het verleden werd er vaak onderscheid gemaakt tussen een portemonnee en een portefeuille. Dat verschil is vandaag de dag nagenoeg verdwenen. Een portemonnee was namelijk aanvankelijk bedoeld om enkel muntgeld in op te bergen, maar tegenwoordig heeft iedereen daarnaast ook pasjes en briefgeld bij zich. In de hedendaagse exemplaren is dat dus ook gewoon mogelijk.

Let hier op bij het kopen van een portemonnee:

  1. Kijk goed hoeveel spul je erin kwijt kunt. Hoeveel ruimte je nodig hebt is voor iedereen verschillend. Draag je veel muntgeld, briefgeld, pasjes en bonnetjes bij je, dan heb je aardig wat ruimte nodig. Maar vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die nooit meer contant geld op zak hebben. Geldt dit ook voor jou, dan kun je voor een kleinere portemonnee kiezen.
  2. Kies het juiste materiaal. Een portemonnee van echt leer heeft een geweldige uitstraling en is bovendien erg duurzaam. Maar kunstleer heeft ook zo zijn voordelen. Wil je bijvoorbeeld graag een portemonnee met een afwijkende kleur of print, dan is dat mogelijk met kunstleer.
  3. Denk na over de vorm. Voor mannen is een vierkant exemplaar gebruikelijk. Maar als vrouw kun je bijvoorbeeld de vorm ervan afstemmen op je handtas. Een portemonnee is natuurlijk niet alleen praktisch, maar kan ook dienen als een fashion statement.