Backpacks


De beste en mooiste backpacks vind je bij Talens in Groningen. Als je aan de andere kant van de wereld zit, wil je alle spullen die je nodig hebt makkelijk kunnen meenemen. Een backpack is hiervoor zeer geschikt. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een backpack? Door eigen ervaring kunnen wij je daar alles over vertellen. Lees hieronder een aantal van onze tips.

Tips voor het kopen van een backpack

Waar moet je op letten bij het kopen van een backpack? Dat is een vraag die wij vaak krijgen in de winkel. Met de volgende tips ga jij met een geschikt exemplaar op reis.

  • De grootte: houd hierbij rekening met je lengte, je bestemming en je reisgezelschap. Als je met z’n tweeën op reis gaat kun je ruimte besparen door bijvoorbeeld spullen te delen.
  • De kwaliteit: zeker als je een lange reis gaat maken is het belangrijk dat je backpack van een goede kwaliteit is, om te voorkomen dat hij bijvoorbeeld kapot scheurt.
  • Het comfort: door goed te kijken naar de kwaliteit, de pasvorm en dingen zoals verstelbare schouderbanden kun je het voor jezelf comfortabeler maken. Een fijn draaggemak is immers van essentieel belang als je een lange tocht gaat maken.
  • De extraatjes: hoeveel vakjes heeft de backpack? Zijn er tussenritsen? Heeft de tas een geïntegreerde rain cover of een afneembare dagrugzak?
  • De prijs: denk bij het bepalen van je budget na over hoe lang je op reis gaat en of je de backpack vaker gaat gebruiken. De kwaliteit van een backpack hangt vaak samen met de prijs. Denk daarom goed na over de grootte van je investering.

Tips voor het inpakken van een backpack

De grootste tip die we je kunnen meegeven is: neem niet te veel mee. Uit ervaring weten we dat je snel geneigd bent alle beschikbare ruimte te vullen. Dat is lang niet altijd nodig. Bovendien neem je vaak ook extra spullen mee terug naar huis, zoals souvenirs. Bijna alles wat je nodig hebt is te koop, dus neem alleen mee wat je echt nodig hebt.