8 tips voor een perfect ingepakte backpack

Talens Groningen helpt inpakken


09 June 2020

8 tips voor een perfect ingepakte backpack

Talens Groningen helpt inpakken

Moet jij binnenkort een backpack inpakken? Dan betekent dat vast dat jij op het punt staat om de reis van je leven te gaan maken. Natuurlijk heb jij je goed voorbereid op dit avontuur en heb je een sterke en stevige backpack gekocht om al je spullen gemakkelijk in mee te kunnen nemen. Maar nu moet je nog inpakken. Hoe pak je een backpack nou het beste in? Talens Groningen helpt jou graag een handje met wat inpaktips

Tip 1: Wat neem je mee? Maak een lijstje

Wat heb je allemaal nodig tijdens je reis? Dit hangt natuurlijk ook erg af van de weersomstandigheden op de plek waar jij heen gaat. Moet je dikke truien mee? Of is 1 genoeg? Door een inpaklijst te maken die aansluit op jouw reisbestemming vergeet je geen belangrijke dingen. Schrijf alles op wat je kan bedenken wat handig zou kunnen zijn, en ga daarna bepalen wat je écht nodig hebt. Op deze manier heb je snel een overzicht met wat je allemaal mee moet nemen!

Tip 2: Maak rolletjes

Door jouw kleren op te rollen, in plaats van te vouwen, kun je een hoop ruimte besparen. Doe dit met al je kleren en je kan bijna het dubbele kwijt. Maar let op; hier wordt het wel zwaarder van!

Tip 3: Sorteren

Wat heb je het eerst nodig, wat pas later tijdens je reis? Probeer je backpack zo in te richten dat je overal op een logisch moment makkelijk bij kunt. Zo hoef je niet iedere keer je heel tas overhoop te halen.

Tip 4: Onthoud wat je waar hebt ingepakt

Geen zin om iedere keer je backpack overhoop te halen? Pak dingen als de oplader, tandenborstel en bijvoorbeeld aan kaart in op een plek waar je makkelijk bij kan, en kan onthouden waar je het gelaten hebt. Dat scheelt weer graven!

Tip 5: Benut de hele tas

Een backpack heeft ontzettend veel ruimte en vakjes. Maak daar gebruik van? Schoenen in je tas? Stop er sokken in. Toilettas halfleeg? Probeer er nog wat bij te stoppen. Dat scheelt een hoop ruimte.

Tip 6: Het zwaarste in het midden

Door de zwaarste dingen in het midden van de tas op te bergen verlicht je de rug. Dit is beter voor je rug. Veel backpacks bestaan uit drie los openritsbare delen: een bovenvak, een middenvak en een ondervak. Wanneer je spullen zoals opladers, je toilettas en andere zware dingen in het middenvak stopt, wordt je rug het minst belast en krijg je het minst snel last van klachten.

Tip 7: Niet alles hoeft mee

Veel spullen hoef je niet per se mee te nemen in je backpack, maar kan je ook op de plaats van bestemming kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan shampoo en handdoeken. Scheelt een hoop gewicht.

Tip 8: Niet te vol, niet te zwaar

Beginnende reizigers nemen vaak te veel kleding mee. Dit is echter allemaal extra gewicht en echt niet fijn om dagen mee te sjouwen. Vergeet niet dat je op reis ook gewoon kan (laten) wassen als jouw kleding vies of bezweet is. Neem genoeg kleren mee waar je een week mee kan doen. Dat moet voldoende zijn!

Bon Voyage!

Succes met het inpakken van jouw backpack! Natuurlijk is het ook belangrijk, zeker als er gewicht in zit, dat jouw tas optimaal is afgesteld op jouw rug. Weet je niet zeker of de tas goed hangt? Wij helpen je graag nog even in de winkel. Goeie reis!