​Man, man mannentassen

4 tips voor het kiezen van een mannentas


11 May 2020

Overvolle rinkelende broekzakken zijn voor veel mannen al lang verleden tijd. Waar vrouwen voornamelijk afgaan op de look en feel, moet een herentas vooral ook praktisch zijn. Comfortabel in het dragen en functioneel voor het opbergen van spullen. Wat moet er in passen? Alleen het broodnodige natuurlijk; laptop, iPad, notitieblok en eventueel je sleutels, telefoon en portemonnee. Wij geven je een paar tassentips om goed voor de tas te komen.

Tip 1: Formeel of informeel een aktetas kan altijd

Een aktetas is de ideale tas voor zowel een formele als informele look. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen te vinden. Leer, Nylon, overslag tas met klep, rits van boven, ronde hoeken of rechte hoeken er is altijd een die bij jouw stijl past. Let er alleen wel op dat je de tas niet te vol stopt, hierdoor ziet je briefcase er minder elegant uit. Castelijn & Beerens, Piquadro en Plevier zijn echte aanraders.

Tip 2: Backpack of rugtas

Ga je liever voor sportief? Kies dan voor een backpack of rugzak. Wil je de tas meenemen naar het kantoor? Ga dan bijvoorbeeld voor een leren variant. Deze tas kun je zowel zakelijk als privé gebruiken. Leer wordt vaak mooier in het gebruik en is de investering dus zeker waard. We hebben een prachtige collectie Samsonite rugtassen van mooie kunstmaterialen en nylon+ leer. Herschel, Dakine en Eastpak hebben in het bijzonder hele mooie sportieve rugtassen. Daarnaast hebben we ook prachtige rugtassen van Vaude. Deze zijn zo bijzonder omdat ze duurzaam zijn geproduceerd.

Tip 3: Schoudertassen

Schoudertassen bieden je als man de ruimte om je spullen praktisch op te bergen. Het grote middenvak leent zich uitstekend voor boeken of een laptop. De verschillende vakjes zorgen er voor dat kleine spullen niet verdwaald raken. Plevier staat al jaren bekend om haar zakelijke leren schoudertassen.

Tip 4: Lederen weekendtassen

Om te reizen in stijl kies je natuurlijk voor een stoere weekendtas. Castelijn & Beerens is op het gebied van weekendtassen voor heren een trendsetter. Een weekendtas krijgt veel te voortduren en wordt daarnaast ook vaak meerdere jaren gebruikt. Kies daarom voor een kwalitatieve tas met een tijdloze uitstraling. Zo kun je nog jaren vooruit met deze tas. Lees meer over het onderhoud van je leren tas.

Kom je snel eens langs om een man –tas-tische tas uitzoeken?