Kleding kreukvrij uit koffer

Wie heeft er nou zin in om bij aankomst zijn kleding te moeten strijken?


09 June 2020

Hoe krijg ik kleding kreukvrij uit mijn koffer?

Zijden blousjes, linnen overhemden en katoenen jurken... zie dat maar eens kreukvrij uit je koffer te krijgen tijdens dat weekendje weg. En wie heeft er nou zin in om bij aankomst zijn kleding nog te moeten strijken? Daarom heeft Talens Groningen een aantal super tips voor jou opgesteld. Zo kan het eigenlijk niet misgaan!

Kofferindeling

Om kreukels tegen te gaan is het belangrijk om je koffer op de juiste manier in te delen. Stop de zware kledingstukken, zoals schoenen, onderin de koffer bij de wieltjes. De lichte en kwetsbare kledingstukken kunnen bovenin de koffer.

Oprollen

Waarschijnlijk heb je het al wel vaker gehoord, maar rol je kleding op! Dit zorgt ervoor dat je kleding kreukvrij wordt vervoerd. Hoe strakker en steviger je je kleding oprolt, hoe minder kreukels erin komen. Daarnaast zal je versteld staan van hoeveel je kwijt kunt in je koffer. Denk eraan om de kleding glad te strijken voor je ze op rolt.

Plastic tassen

Leg een plastic tas onderin je koffer, daar bovenop je kleding en daar bovenop weer een plastic tas. Door de gladde oppervlakken van de plastic tas voorkom je dat je kledingstukken kreukelen.

Satijnen kussenhoes

Leg een satijnen kussenhoes onderin je koffer met daarbovenop een kledingstuk dat makkelijk kreukt. Rol deze op en zorg dat het kledingstuk zoveel mogelijk het satijn raakt. Doe die met alle kledingstukken die makkelijk kreukelen.

Aangekomen op bestemming?

Hang bij aankomst gelijk je kleding op een kledinghanger. Dit voorkomt dat je kleding alsnog gaat kreukelen zodra je door je koffer naar iets op zoek gaat en alles in de war gaat. Zijn er toch wat kreukels in je kleding gekomen? Hang het kledingstuk dan in de buurt van de douche op. Dit zorgt ervoor dat je kledingstuk gestoomd en kreukvrij de badkamer verlaat.