Tips van Talens: nieuwe koffer kopen?

Waar moet je dan opletten?


09 June 2020

Tips van Talens: nieuwe koffer kopen?

Waar moet je dan op letten?

Ga je binnenkort op reis of heb je een nieuwe koffer nodig? Bij Talens Groningen hebben we een ruim assortiment van verschillende merken en typen koffers. Maar waar moet je op letten als je een nieuwe koffer koopt? Talens geeft jou 5 tips waar je rekening mee moet houden.

1. Kofferset of een losse koffer

Bij ons in de winkel krijgen we vaak de vraag: koop ik een losse koffer of ga ik voor een hele set? Voor beide valt natuurlijk wat te zeggen. Voor gezinnen is het voordeliger om een hele set aan te schaffen, want zo is meteen iedereen goed voorzien. Maar ook wanneer je alleen reist kan een set interessant zijn. Ga je bijvoorbeeld een weekendje weg, dan neem je alleen handbagage mee. Maak je een langere reis, dan heb je misschien meerdere koffers nodig. Wij helpen je graag met de juiste keuze.

2. De kleur van de koffer

Veel koffers zijn blauw, zwart of grijs. Sommige mensen vinden dit prima, en sommigen zijn op zoek naar een koffer met felle kleuren zoals rood of groen. Welke kleur je kiest is een kwestie van smaak, maar een felgekleurde koffer helpt natuurlijk wel mee wanneer je staat te wachten naast de bagageband, want een felgekleurde koffer is lekker herkenbaar!

3. Rolt'ie lekker?

Een koffer met goede wieltjes draagt bij aan het gebruiksgemak. Wanneer je langskomt bij Talens Groningen raden we je vooral aan om eens even een stukje te 'rijden' met jouw gekozen koffer. Je wilt er immers niet pas op vakantie achter komen dat jouw koffer lastig te vervoeren is. Loop je vaak door de stad met je koffer? Dan is een koffer met een hogere wielophang erg prettig. Bekijk hier de koffers met 4 wielen

4. De inhoud van de koffer

Een gemiddelde koffer heeft een inhoud van 70 á 80 liter. Ga je echter een lange reis maken waarbij je veel bagage gaat meenemen? Dan hebben wij ook koffers van 110 liter inhoud. Hierbij moet je echter wel rekening houden met het maximaal toegestane gewicht en afmeting van de vliegmaatschappij waar je mee gaat vliegen. Neem je wat extra spullen mee terug? Dan is een 'expendable' koffer ook erg handig. Hiermee heb je al gauw 5 tot 7 liter extra, zodat je ruimte hebt voor souvenirtjes en cadeautjes.

5. Frequentie gebruik

Ga je vaak reizen, of ga je maar 1 of 2 keer per jaar op vakantie? Het is handig om hier vooraf over na te denken, zodat we je optimaal kunnen adviseren over de geschikte koffer. Onze koffers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stevigheid, waardoor de ene koffer een langere levensduur heeft dan de ander bij veel gebruik.

Heb je ongeveer voor ogen wat voor koffer, of koffers, je nodig gaat hebben, of heb je eigenlijk nog geen idee? Kom dan vooral eens langs bij Talens in Groningen. We laten je kennismaken met onze collectie, en helpen je graag met de juiste koffer voor jouw volgende reis.