Schooltassen op een rij: welke kies jij?

Tips van Talens


09 June 2020

Schooltassen op een rij: welke kies jij?

Tips van Talens

Nog een paar weken en dan begint het nieuwe schooljaar weer. Ga jij voor het eerst naar de middelbare school of is jouw schooltas eigenlijk wel aan vervanging toe? Bij Talens Groningen vind je een ruim assortiment schooltassen in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen. Oftewel: voor ieder wat wils. Maar welke kies jij? Hieronder vind je vijf dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe schooltas.

1. Het model van de schooltas

Ga je voor een rugzak of een schoudertas? Deze keuze hangt vaak af van het gewicht dat jij elke dag naar school moet meenemen. Is het veel? Kies dan voor een comfortabele rugzak om je rug te ontlasten. Heb je maar een paar kleine spullen en een tablet nodig? Dan is een schoudertas ook geschikt.


2. De grootte van de schooltas

Stel jezelf de vraag, voordat je een tas koopt, wat je allemaal mee moet nemen naar school. Op basis hiervan kun je ongeveer inschatten hoe groot jouw nieuwe schooltas moet zijn. De meest gekozen schooltassen bij Talens Groningen hebben een inhoud van 24 tot 27 liter. Deze zijn groot genoeg voor de basisdingen. Heb je geen kluisje en moet je dagelijks veel boeken meenemen, dan kun je beter gaan voor een 30 tot 35 liter. Wij helpen je graag met de juiste keuze.

3. Met of zonder laptopvak

Ga jij je laptop dagelijks meenemen naar school? Dan is het slim om een tas te kopen met een laptopvak. Deze beschermt jouw laptop onderweg. Ga voor het kopen van een nieuwe tas even na wat het formaat van jouw laptop is, zodat je een tas koopt met het juiste formaat laptopvak. Zo weet je zeker dat jouw laptop veilig mee naar school kan. Tip: neem je laptop mee naar de winkel. Dan kun je direct even passen en weet je zeker dat je het juiste formaat hebt.

4. Een schooltas met opbergvakken

De meeste rugtassen hebben een groot hoofdvak, een voorvak, en soms extra vakjes aan de binnenkant. Weet je al wat je dagelijks allemaal mee gaat nemen? Er zijn schooltassen die voorzien zijn van een speciaal vak waar je een flesje drinken in kan opbergen of hebben een geïsoleerd koelvak aan de voorzijde om jouw snacks koel te houden. Wist je trouwens dat de Herschel tassen voorzien zijn van een mediavak? Dit is een speciaal vakje waar jij je smartphone of mp3-speler kunt opbergen met een uitgang voor je hoofdtelefoon.


5. Waterafstotend

Moet jij elke dag door weer en wind naar school fietsen? Kies dan voor een waterafstotende rugzak om je boeken en schriften droog te houden. Dat is wel zo fijn natuurlijk. Moet je echt grote stukken fietsen, dan raden we je naast een waterafstotende tas een regenhoes aan te schaffen.

Weet je door bovenstaande punten ongeveer wat voor een tas je zoekt? Dan hoef je er alleen nog maar een uit te komen zoeken. Ga je voor een Herschel, Dakine, Eastpak of een Kipling? Kom vooral eens langs bij Talens Groningen. Wij helpen je graag met het vinden van een goede match.