Hoe onderhoud je je leren tas?

De 3 basisregels


11 May 2020

Als leren tassen specialist van Groningen zullen wij niet beweren dat leer een leven lang mee gaat. Dat leer met de jaren mooier wordt, wél. Je leren tas goed onderhouden is daarvoor wel heel belangrijk. Afhankelijk van jouw tasverzorging zal de tas nog jaren mee gaan. Dan nu de grote hoe vraag: “Hoe onderhoud je een leren tas?”

De 3 basisregels

Hoogstwaarschijnlijk wist je het al, maar leer is gemaakt van de huid van dieren. Hierdoor zijn er op de tas veel onderlinge kleur en structuur verschillen te vinden. Een leren tas heeft 2 á 3 keer per jaar een beetje liefde nodig. De drie basisregels:

  • Stel je leren tas zo weinig mogelijk bloot aan warmte. Het leer droogt door warmte namelijk eerder uit.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen of te veel water. Zo voorkom je permanente vlekken.
  • Neem je tas regelmatig af met een droge ( of lichtvochtige) doek. Hierdoor kun je dagelijkse oneffenheden verwijderen.

Leren tassen spray

Om je nieuwste aanwinst tegen vuil en water te beschermen, kun je een spray gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat je de tas impregneert voordat je de show met je tas gaat stelen. Bij suède tassen is dit nog belangrijker. Suède is namelijk extra gevoelig voor vuil, vocht en olie. Om je tas zo lang mogelijk te beschermen, spray je de tas om het half jaar in.

Leren tassen crème

Als je de bovenstaande tips ten harte hebt genomen, dan is je tas vuil- en waterafstotend. Zoals eerder genoemd is suède heel gevoelig en zijn bovenstaande tips genoeg om de tas te gebruiken. Andere middelen kunnen nog wel eens vlekken veroorzaken, dus daarom zeggen we je; doe maar niet. Leer daarentegen kun je op verschillende manieren behandelen. Wrijf de tas 2 á 3 keer per jaar zachtjes in met speciale leer crème. Hierdoor blijft het leer soepel en behoudt de tas de kleur. Onthoud hierbij goed: TE is nooit goed behalve in tevreden en tegoedbon.

Toch een vlek op je tas gekregen?

Ondanks dat je natuurlijk zuinig bent op je investering ( of iets minder zuinig) , is een vlekje zo ontstaan. Geen paniek! Clean & Carepompflacon van Collonil biedt hulp bij ongelukken. Spuit een beetje schuim op een schone droge doek, wrijf het zachtjes over de vlek en na 10 minuten is de vlek zo goed als weg. Met deze onderhoudsartikelen is jouw tas beschermd, verzorgd en kan de tas nog jaren mee.

Shop snel jouw nieuwe leren tas